środa, 21 stycznia 2015

Sałatka z serem camembert i sosem żurawinowym


Dzisiaj pora na coś lekkiego i smacznego. Ponieważ bardzo lubię sery pleśniowe i wręcz uwielbiam żurawinę w każdej postaci, połączyłam je dzisiaj z sałatą. A po dodaniu jeszcze kilku dodatków powstała bardzo fajna, delikatna sałatka, która mam nadzieje Wam również będzie smakować :).

Składniki:
mix sałat - 1 opakowanie
1 jabłko
150 g winogron ciemnych
ser camembert - opakowanie 120g
Sos:
4 łyżki żurawiny (ze słoika)
3 łyżki octu z czerwonego wina
2 łyżki miodu
1 łyżka soku z cytryny
1 łyżki oliwy z oliwek

W misce lub na półmisku układamy umytą mieszankę sałat. Jabłko kroimy w cienkie plasterki, skrapiamy cytryną i dodajemy do sałaty. Następnie na sałacie układamy ser pokrojony w grubsza kostkę oraz połówki winogron.  Żurawinę dokładnie mieszamy w miseczce z octem, oliwą, sokiem z cytryny i miodem. Powstałym sosem polewamy przygotowana sałatkę i mieszamy. 










Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Drukuj przepis